Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist

Telbureaus voor de verkiezingen

Voor de provinciale en gemeentelijke verkiezingen op 13 oktober zijn er 30 telbureaus nodig in Heist-op-den-Berg. Na een onderzoek en een bezoek aan de lokale scholen blijkt het Sint-Lambertusinstituut de meest geschikte locatie. Het nabijgelegen gemeentehuis kan dan dienen als hoofdkantoor, met alle nodige faciliteiten zoals computers en kopieermachines.
Het lokale bestuur heeft daarom besloten om de telbureaus voor de verkiezingen van 13 oktober in te richten in het Sint-Lambertusinstituut.

Voor de verkiezingen op 9 juni 2024 zullen de telbureaus ingericht worden in het Heilig-Hartcollege. Dan zijn er in totaal 72 telbureaus nodig voor het kieskanton Heist-op-den-Berg.

Heilig Hartstraat wordt veiligere schoolomgeving

Om de veiligheid rondom het Heilig Hartcollege te verbeteren, heeft het lokale bestuur besloten om het parkeerverbod in de Heilig Hartstraat uit te breiden. Met die maatregel wil het lokale bestuur onnodige hinder, vooral tijdens de schooluren, verminderen en gevaarlijke situaties, zoals het blokkeren van fietspaden en zebrapaden, vermijden.

Momenteel geldt er al een parkeer- en stilstaanverbod tussen de parochiezaal en de school, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect gehad. Vaak blijven bestuurders vlak voor dit verbod staan, waardoor het in- en uitrijden bemoeilijkt wordt en de veiligheid in het gedrang komt.

Om voor een veiligere schoolomgeving te zorgen, zal het lokale bestuur het bestaande parkeer- en stilstaanverbod uitbreiden tot aan de Mechelsesteenweg. Ook aan de linkerzijde van de weg tussen de Mechelsesteenweg en de parochiezaal komt er een parkeer- en stilstaanverbod.

Die maatregelen zijn niet alleen bedoeld om het verkeer naar de parkeerterreinen te vergemakkelijken, maar ook om ervoor te zorgen dat de bussen van De Lijn vlot kunnen doorrijden en om gevaarlijke situaties in de fietsstraat te vermijden. Door te werken aan een veiligere schoolomgeving, wil het lokale bestuur de veiligheid van alle weggebruikers waarborgen.

Verkeersreglement voor parkeren elektrische voertuigen

Op plaatsen waar er publieke laadpalen komen, zal voortaan een aanvullend verkeersreglement van toepassing zijn. Zo wil het lokale bestuur ervoor zorgen dat de parkeerplaatsen correct gebruikt worden.

Bij een laadpaal komen er twee plaatsen die voorbehouden zijn voor elektrische wagens tijdens het opladen. Een verkeersbord en een groene randmarkering zal dat duidelijk maken.

Ondertussen werden de eerste laadpalen al geplaatst, zoals in de Berkenstraat, Kattestraat, Halfstraat, Populierenhof (Heist-Centrum), Molenstraat (Hallaar), Hallaarstraat (Itegem), Schrieksesteenweg (Pijpelheide), Pastoor Mellaertstraat (Heist-Goor), Kapelstraat (Grootlo). De komende weken en maanden volgen er nog laadpalen zoals op de parking Cultuurcentrum (gelegen tussen Kattestraat en Oude Gendarmeriestraat, ten zuiden van de Boudewijnlaan).

Subsidie voor jubilerende vereniging

Volleybalclub Mendo Booischot viert dit seizoen (2023-2024) zijn 50-jarig bestaan en ontvangt daarvoor een toelage van 250 euro van het lokale bestuur. Die toelage is onderdeel van een regeling waarbij verenigingen die een jubileum vieren (vanaf 50 jaar en daarna na elke extra 25 jaar) een subsidie kunnen aanvragen. De subsidie bedraagt 2,50 euro per lid, met een maximum van 250 euro per vereniging.

Met zijn 167 leden zal Volleybalclub Mendo Booischot het jubileum vieren met allerlei festiviteiten.

Deel dit artikel